Szumir kategória bejegyzései

A Szumir nyelvet a ókori Közel-Keleten beszélték az i.e. 5. évezredtől. A Tigris és az Eufrátesz folyó környékén ezt beszélő emberek ősi kultúrája szoros kapcsolatban állt az indiai kultúrával, így az itt élők onnan is sok bölcsességet átvettek. Az i.e. 3. évezredben egy másik nyelv váltotta fel, az akkád (ez volt az ókori Babilon nyelve is). A Szumir nyelvet egészen az első századig szent nyelvként használták ezen a területen. A Szumir tudásból, műveltségből táplálkozott az Ősmagyar nyelven keresztül a görög-latin kultúra is, és közvetítésükkel a mai európai nyelvek. A Szumir népek leszármazottaival való érintkezésünk jóval a dravida kor után volt (az “ősmagyar” korban). A Szumir nyelv egyike a legősibb nyelveknek. A Szumir nyelvet a mai Közel-Kelet jelentős területén beszélték. Az agyagtáblák ékírásos emlékei között sok Szumir szöveg is van.

Korszakolás

A nyelvtörténeti korok meghatározása a mai tudományos gondolkodás tükrében történik. A nyelvtudományok nem adnak választ, a nyelv, a beszéd keletkezésére. A nyelv keletkezésének  szempontból nem tudják meghatározni, a kialakulás körülményeit. Teóriák léteznek ebből a szempontból. Ezeknek a teóriáknak közös tulajdonsága, a saját … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: A nyelvújítás kora, Dravida, Előmagyar kor, Hun, Korszakolás, Középmagyar, Magyarkor, Ógörög kor, Ómagyar, Ősmagyar, Szanszkrit, Szótár, Szumir | Címke: , | Korszakolás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

BáB

BáB Gyökszó, Ősszó. Gyökkapcsolat: BaB, BáB, BeB, BéB, BiB, BoB, BöB, BuB, BüB. Szóbokor gyök szint: Második szint.  Elágazás> Bá Jelentése: Magzat segítő. Később csak segítő. Gúnyosan figura. A szó fajtája: Főnév Fogalomkőr: BáB Gyökpár: BaB- BáB és BáB-BéB Leírás: Bába, bábaasszony, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: BáB, Dravida, Magyarkor, Ómagyar, Ősmagyar, Ősszó, Szumir | Címke: , , | BáB bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

BaB

BaB Gyökszó Gyökkapcsolat: BaB, BáB, BeB, BéB, BiB, BoB, BöB, BuB, BüB. Szóbokor gyök szint: Második szint.  Elágazás> Ba. Jelentése:   Sumér: Pusztagyöke a mezopotámiai  Babilónia szónak. Előmagyar: Hasonló gyökhangú szókkal rokon> búb, buba, bób, bóbita, bombék, bimbó, boborcsó, bibircsó, babug, aprót, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: BaB, Előmagyar kor, Szumir | Címke: , , | BaB bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva