szótag kategória bejegyzései

A szótag a szó legkisebb egysége, egy vagy több hangból áll. Jellemzője, és meghatározó eleme a magyar nyelvben a központi egyedi hang.

Szó

A szó A szavak egymástól való megkülönböztetése, csoportosítása, a szójelentésen kívül, a tudományos nyelvészetben, többféle szempont alapján történik.  A jelenlegi nyelvészeti vizsgálatok a magyar nyelvben, a szójelentés-szóalak összefüggéseit, az alak-jelentés viszonyt tárgyalja. Ez a vizsgálati forma nem teszi lehetővé a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: elavult gyök, gyökszó, jelző, képző, Kéthangú gyök, kéthangú gyökszó, morféma, Szó, szótag, toldalék, utótag | Címke: | Szó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyök, Szótag, Morféma

Gyök, Szótag, Morféma A Gyök nem Szótag és nem Morféma! A gyök után, a szótag is elítéltetett a magyar nyelvtudományokban. Ma Magyarországon a hivatalosan tanított nyelvtudományokban a szótag „kiveszőben” levő szóelem, a mai hivatalos nyelvészet szerint „morféma”. Valahogy így fogalmazzák … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Fogalom, morféma, szófaj, szótag | Címke: , , | Gyök, Szótag, Morféma bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szótag

Szótag A szótag a szó legkisebb egysége, egy vagy több hangból áll. Vers, vagy zenei tulajdonsága, hogy két egymást követő haghullámvölgy között jelenik meg. Jellemzője, és meghatározó eleme a magyar nyelvben a központi -Egyedi hang. A mai magyar nyelvben a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: nyelv, szótag | Címke: | A szótag bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva