FO kategória bejegyzései

A rovásfejtők elsődleges szabálya a rovások írásiránya, és annak időben és helyben alkalmazott eltérésének változatai. A legrégibb rovásleleteket jobbról balra sikerült elolvasni. Ennek ellenére előfordultak ballról jobbra történő írásmódok is. Ez a fordított írásmód az eredetinek tartott jobbról ballra történő rovással,a szótárban történő elnevezése fonák írás.

Jele: FO

A gyöknyelv fogalmai

A gyöknyelv fogalmai. Kép > Tükörkép> Lehet: Valósághű vagy Torz. Hang > Beszédhang> a beszéd legkisebb egysége. Hangtípus > „Gyökhang” és az „Egyedihang”. Gyökhang > Hangtípus. A gyök gyökere. Egyedihang > Hangtípus. A gyökhang, kísérő hangja. Hangpár > Szóbokor teremtő. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: FN, FO, fogalmak, Fogalom, fonák írás, gyök, gyökhangpár, gyökkapcsolódás, gyökösszetétel, hangpár, Jelek, szóbokor, szócsoport, szókép, terjedés | Címke: , | A gyöknyelv fogalmai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyűrű

Gy-R Gyökhangpár kapcsolat: Gy-R, G-R, K-R,  Kiejtve: GyéRö, GyéeR, GyéRö, GyöRö, Gyökszó: GyűRű Gyökkapcsolat: GyaR, GyáR, GyeR, GyéR, GyiR, GyoR, GyöR, GyőR, GyuR, GyüR, GyűR Elágazás: GyűR> GyűRű Szóbokor gyök szint: Harmadik szint Jelentése: KeRek, KaRika, KöRbe A szó fajtája: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: FO, GyR, GyűRű, Ógörög kor, Ősmagyar, Ősszó, szóbokor | Címke: , , | Gyűrű bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Írásmód és Jelek

Írásmód és Jelek A szöveg egy online szótár része, ezért az írásmódja ehhez igazodik. Jelek Az nyelv, amit ma magyarnak hívunk, gyökszerkezetében hordozza a világ beszélt nyelveinek alapját. Az ősi nyelvekben megtalálható gyökök magyarul ma is érthető szóképeket hordoznak, amely … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: FO, Jelek | Címke: , , | Írásmód és Jelek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva