fonák írás kategória bejegyzései

Visszafele olvasott szavak. Jele FO. A rovásírás irányának fordított olvasatából keletkezett szavak az eredetihez, hasonló jelentéssel.

A gyöknyelv fogalmai

A gyöknyelv fogalmai. Kép > Tükörkép> Lehet: Valósághű vagy Torz. Hang > Beszédhang> a beszéd legkisebb egysége. Hangtípus > „Gyökhang” és az „Egyedihang”. Gyökhang > Hangtípus. A gyök gyökere. Egyedihang > Hangtípus. A gyökhang, kísérő hangja. Hangpár > Szóbokor teremtő. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: FN, FO, fogalmak, Fogalom, fonák írás, gyök, gyökhangpár, gyökkapcsolódás, gyökösszetétel, hangpár, Jelek, szóbokor, szócsoport, szókép, terjedés | Címke: , | A gyöknyelv fogalmai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Busztrofédon, anagramma, fonák írás

A busztrofédon az anagramma és a fonák írás. Busztrofédon Pallas Nagylexikon szerint: Görög: ökörfordulvás (ökörfordulás), – szabadabban: barázdás írás. A görögök régi írásmódja, melynél váltakozva jobbról balra és: balról jobbra történt – az ökröknek a szántás alkalmával való járásához hasonlóan … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: anagramma, busztrofédon, FN, fonák írás | Címke: , , | Busztrofédon, anagramma, fonák írás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva