Ógörög kor kategória bejegyzései

A görög nyelv, kialakulása, sok szálon kapcsolódik a mai magyar nyelvhez őséhez. A szó-párhuzamok száma meghaladja a négyezret, míg a finn kis erőltetéssel éri el a hétszázat.

Ógörög kor

Ógörög kor e. 800 – i. u. 1800 Magyar –Ógörög gyök egyezések kora Az ógörög nyelvet annak különféle nyelvjárásait az ókori Görögországban i. e. 800 – i. e. 300 között beszélték. Az ógörög nyelvbe beágyazódott a Kopt nyelv, ami nem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: fogalmak, Ógörög kor | Címke: | Ógörög kor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyűrű

Gy-R Gyökhangpár kapcsolat: Gy-R, G-R, K-R,  Kiejtve: GyéRö, GyéeR, GyéRö, GyöRö, Gyökszó: GyűRű Gyökkapcsolat: GyaR, GyáR, GyeR, GyéR, GyiR, GyoR, GyöR, GyőR, GyuR, GyüR, GyűR Elágazás: GyűR> GyűRű Szóbokor gyök szint: Harmadik szint Jelentése: KeRek, KaRika, KöRbe A szó fajtája: … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: FO, GyR, GyűRű, Ógörög kor, Ősmagyar, Ősszó, szóbokor | Címke: , , | Gyűrű bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Korszakolás

A nyelvtörténeti korok meghatározása a mai tudományos gondolkodás tükrében történik. A nyelvtudományok nem adnak választ, a nyelv, a beszéd keletkezésére. A nyelv keletkezésének  szempontból nem tudják meghatározni, a kialakulás körülményeit. Teóriák léteznek ebből a szempontból. Ezeknek a teóriáknak közös tulajdonsága, a saját … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: A nyelvújítás kora, Dravida, Előmagyar kor, Hun, Korszakolás, Középmagyar, Magyarkor, Ógörög kor, Ómagyar, Ősmagyar, Szanszkrit, Szótár, Szumir | Címke: , | Korszakolás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Velő

V-L Kiejtve: Vé-Lö Gyökszó: VeLő Gyökkapcsolat:  VaL, VáL, VeL, VéL, ViL, VoL, VöL, VuL, VüL Elágazás VeL> VeLő Szóbokor gyök szint: Vall Jelentése: Amivel vall. A szó fajtája: Főnév Fogalomkőr: Belső, valaminek a belseje, a lényege. Gyökpár: VaLó- VeLő, VaLa-VeLe … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Ógörög kor, Szótár | Címke: , | Velő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva